Mitmevilja küpsised nõgesega

  • 75g suhkrut (maitse järgi)
  • 2 muna
  • 150g seitsmevilja helbeid
  • 100g kiirkaerahelbeid
  • 75g võid
  • 75g mandleid(purustatud)
  • 2spl kohviliköör
  • 1spl nõgesepulbrit.

Vahusta munad suhkruga, segada taignaks. Aseta teelusikaga küpsetuspaberile. Küpseta 200C° 12min

mitmevilja küpsised nõgesega

Kodujuustu vorm värske nõgesega

kodujuustu vorm  nõgesega
  • 100g sulatatud võid
  • 300g kodujuustu
  • 4 spl hapukoort
  • 3 muna
  • 6spl jahu
  • soola
  • peotäis värskeid nõgese lehti (tükeldatud)
  • 250g riivitud juustu

Sega kõik ained peale juustu. Viimasena sega juust (pisut jäta alles peale raputamiseks). Kalla küpsetuspaberiga kaetud( lahtikäivasse) vormi. Puista peale juustu. Küpseta 180C° juures 30 min.

Õuna-nõgesekokteil

  • 1 suurem õun (150 g)
  • 20 g kõrvenõgest
  • 100 g piima
  • 150 g vanillijäätist

Koorige ja puhastage õun seemnetest ning blanšeerige nõgesed. Asetage ettevalmistatud komponendid kannmikserisse ja segage kokteiliks.

Kogusest saab kaks väiksemat klaasitäit kokteili. See on tõeline värskusesõõm.

Üks klaasitäis sisaldab 21 mikrogrammi K-vitamiini ja 250 kcal energiat.

Allikas: maakodu.delfi.ee
Allikas: www.thethingswellmake.com

 nõgesekokteil

Karask nõgese ja köömnetega

Karask nõgesega
  • 1 liiter kefiiri või hapupiima,või jogurtit
  • 4-5 muna
  • 2-3 spl nõgesejahu
  • 2 -3 tl köömneid
  • 100g-200g suhkrut
  • 1 tl soola
  • 1 tl söögisoodat
  • 300g odrajahu
  • 300g nisujahu

Segada nii et jääb hapukoorest natuke paksem taigen ja võiga määritud vormi või ahjuplaadi peale u. 4-5 cm kihina ja ahju u. 25-30 min 250C° sobib taluvõiga ja hapupiimaga jahude asemel võib kasutada ka tatrajahu-eesti oma,kui on gluteiini talumatus.Tatrajahu karaski sise sobivad rosinad, jõhvikad jne. Tatar tahab kauem küpseda 180-200C° 40 min.

Allikas: www.ravimtaimeaed.ee

Smuuti

  • teelusikatäis nõgesejahu
  • 1 koduõun
  • suur peotäis mustikaid
  • natuke kaneeli
  • magustajaks väike banaan või lusikatäis mett, soovi järgi vett.

Kõik ained purustada kannmikseris ühtlaseks.

Allikas: www.parnupostimees.ee

Smuuti nõgesega

Nõgesevorm

Nõgesevorm
  • 1,2 l odrakruubiputru
  • nõgesejahu
  • natuke meresoola
  • 1 sl siirupit
  • 1 tl valget pipart
  • võid, vett

Keetke paks kruubipuder. Segage nõgesejahu pudruga ning maitsestage soola, siirupi ja pipraga. Pange võiga määritud ahjuvormi ja puistake pinnale võitükikesi. Küpsetage ahjus 20–30 minutit.
Nõgesejahu asemel võib kasutada ka nõgeselehti. Nõgeselehed peab eelnevalt kupatama ja peenestama.

Allikas: www.naiskodukaitse.ee